MAT & CYKELTURER I SKÅNE OCH HALLAND

Smaka på
Kattegattleden
25–26 maj

Herobild.jpg

25–26 maj är det premiär för Smaka på Kattegattleden. Vi bjuder in till en härlig cykelhelg med den goda maten i centrum. Paketen som komponerats speciellt för denna helg ligger alla längs den 390 kilometer långa cykelleden som fick utmärkelsen Årets Cykelled i Europa 2018. Kika närmare på de smakliga paketen nedan och förköp biljetter till era favoriter! Först till kvarn gäller…

 

Helsingborgs cykeltur
Helsingborg / 15 km / 5 stopp
25–26 maj

Smaka på Helsingborg och upplev allt ifrån den genuina svenska maten, till olika typer av exotisk mat ifrån hela världen. Allt i en och samma stad.

Smakrik cykeltur för trädgårdsälskare
Helsingborg / 30 km / 3 stopp
25–26 maj

Vad sägs om att bli trädgårdsturist på cykel för en dag? Ta ett kliv till en klimatsmart trädgårds upplevelse genom att cykla en del av Kattegattleden för att titta på trädgårdar.

Kullaturen
Kullabygden / 25 km / 8 stopp
25 maj

Upptäck Kattegattledens vackra sträckning genom Kullabygden. Cykelturen tar dig från kust till kust genom ett varierande odlingslandskap där rapsen och fruktträden står i full blom.

Smaka på Kullabygden
Kullabygden / 30 km / 5 stopp
26 maj

Hjärtligt välkomna att följa med på en guidad cykeltur på cykelleden Kattegattleden när våren är som vackrast. Turen är c:a 30 km lång och vi cyklar i ett lugnt tempo så att alla kan följa med.

Falkenbergsrundan
Falkenberg / 16 km / 4 stopp
25 maj

Häng med på en cykeltur i behagligt tempo med välmående i fokus. Vi färdas genom ett härligt saltstänkt landskap. Havet är alltid nära men vi tar oss också fram längs grönskande åkrar och ängar.

Det Stora MatTrampet
Åsa / 28 km / 8 stopp
25–26 maj

Längs vägen väntar många pauser och upplevelser. Varje stopp är ett smultronställe, där smakprover väntar och producenten som berättar om sin verksamhet. En ekologisk lunch ingår i priset!

Smakcykling i Vejbystrand
Vejbystrand / 10 km / 5 stopp
25 maj

Kombinera god mat och dryck med ett friluftsliv i vacker natur. Följ med på en unik och personlig smakcykling – ett personligt möte med företagen! Smaka på Kattegattleden!

Utvalda pärlor längs Gottskärsvägen
Onsala / 5 km / 8 stopp
25–26 maj

Som ett smakprov på sommarens utflyktsmål arrangeras det helgen 25 – 26 maj Smaka på Kattegattleden i hela Halland med smaks- och cykelrundor på den 40 mil långa cykelleden.

Smaka på Sommaren
Varberg / Välj själv 6 stopp
24-25 maj

På Varbergs största cykelfest väljer du själv ut vilka 6 olika stopp du vill göra bland en lista av deltagande krogar, och trampar runt mellan dem på cykel. Krogarna ligger i centrum, runt hamnen, i Apelviken och i Träslövsläge.


Guidade gruppturer med mountainbike
Båstad – Torekov / Båstad – Mellbystrand
25–26 maj

Upptäck Båstad/Bjäre med mountainbike. Vi utgår från Kattegattleden, men tar oss ut på grus- och offroadleder lämpade för mountainbike.

Smaka på konsten
Ängelholm
25 maj

Kom till Sven Jons Udde i Skälderviken, där havet, vinden och landsbygden möts och som skapar en naturlig scen för den internationellt kända konstnären Franziska Agrawal (TY).

Halmstad Smakrunda
Halmstad / 30 km / 8 stopp
26 maj

Häng med på en annorlunda cykeltur i lugnt och skönt tempo med trevliga stopp för provsmakningar och lunch utmed vägen. Den förbestämda cykelturen startar och slutar centralt i Halmstad.

Närodlade smakupplevelser

Halland och Skåne är känt för sin goda mat och sina många småskaliga matproducenter. De har öppnat sina verksamheter speciellt för denna helg och bjuder dig på närodlade, ekologiska, pinförska råvaror som avnjuts bäst på ort och ställe. I våra cykelpaket kan du uppleva allt från guidade turer genom vinodlingar, choklad- och kaffeprovning, tips & råd i hur man gör bästa pizzan till smakprov på säsongens primörer. Det är bara att välja och vraka bland alla smakupplevelser längs vägen!

 
Matupplevelser2_RonJohansson_insta (kopia).jpg
 

Du cyklar längs Kattegattleden – årets cykelled i Europa

Kattegattleden, som utsågs till årets cykelled i Europa, är 390 cykelvänliga kilometer lång och ringlar sig från Göteborg fram genom hela Hallands vackra kustlandskap, över magiska Hallandsåsen, längs gröna Bjärehalvön, ända ner till trevliga Helsingborg i Skåne. Leden är väl markerad med rödvita skyltar och du väljer själv hur långt du vill cykla och varifrån du vill börja och sluta, beroende på vilket cykelpaket du köper.

 
 

Förboka dina cykelpaket

Alla medverkande matprocenter är småskaliga och för att garantera att din upplevelse blir den allra bästa önskar de veta hur många som kommer dyka upp på deras gård, café eller butik under helgen 25–26 maj. Därför behöver du köpa dina biljetter i förväg till aktuellt cykelpaket. Det gör du enkelt genom att trycka på knappen boka som finns på de olika cykelpaketen!

 
smaka_förboka.jpg