Kombinera god mat och dryck med ett friluftsliv i vacker natur. Följ med på en unik och personlig smakcykling – ett personligt möte med företagen! Smaka på Kattegattleden!

Smakcyklingen startar med frukost på Vejbystrands Vandrarhem. Med hjälp av en guide sträcker sig cykelturen längst havet, förbi strand, skog och småbåtshamn. Vi cyklar på landsvägar förbi hedar och naturbeten. Genom gamla Vejbystrand och förbi sevärdheter. Det blir smakprover från Vilt&Gott, Sandgårdens Skafferi, Vejby Vingård och avslutas med lunch hos Bjäre Fisk & Skaldjur i Magnarps hamn. Finns möjlighet att hyra cykel på Vejbystrands Vandrarhem via appen Donkey Republic. Ca 10 km cykling. Föranmälan krävs.


Våra stopp:

Vejbystrands Vandrarhem / B&B:

Ett litet familjeföretag med 16 smakfullt inredda dubbelrum. Vandrarhemmet ligger i ett semesterparadis, Vejbystrand, en idyllisk ort på södra Bjärehalvön med småbåtshamn, restauranger och vackra naturområde, intill Skåneleden och Kattegattleden. Från vandrarhemmet är det bara fem minuters promenad till en underbar sandstrand. Öppet året runt. Varje årstid har sin charm. Ett vandrarhem i hotellklass med havet och naturen som granne.

Vi börjar smakrundan här på Vejbystrands Vandrarhem/B&B med en liten frukost. På vandrarhemmet köper vi våra frukostvaror hos den lokala gårdsbutiken, Sandgårdens Skafferi, och bjuder dig på deras surdegsbröd och grovbröd, deras goda ostar, pålägg och hemgjorda marmelader. Du får också en kopp KRAV-märkt kaffe eller te.
Välkomna önskar Satu med familj.

Vilt&Gott:

Gårdsbutik som ligger utanför Vejbystrand, en avstyckad skånegård. Här hittar du ett stort sortiment av viltkött. Butiken tillhandahåller olika delar av älg, vildsvin, hjort och rådjur. Hamburgare gjorda av hjort- och vildsvinskött, goda grillkorvar med mera finns också i sortimentet.

Vilt&Gott bjuder på smakprover av viltkött och grillat.
Varmt välkomna hälsar Jan och Carina Lundh.

Vejby Vingård:

Charmig familjevingård i närheten av Vejbystrand, på Bjärehalvöns södra del, som blivit uppmärksammad för några av Sveriges bästa rödviner. Vinproduktionen görs enligt ”single vineyard” – konceptet där druvor odlas, vinifieras och var premium lagringsviner utvecklas och serveras på en och samma plats.

Vejby Vingård bjuder på provsmakning av sina röda viner.
Välkomna till Bjäre Wine Country önskar familjen Appelin.

Sandgårdens Skafferi:

Gårdsbutik i natursköna Vejbystrand som föder upp lamm i liten skala men har Skafferiet fullt av andra godsaker också från trakten, t.ex ost, marmelad, hembakat, chark, ägg, olja, kryddor och mycket annat som hör en gårdsbutik till.

Sandgårdens Skafferi bjuder på lammkött och olika sorters ostar.
Välkomna önskar Therese och Dennis.

Bjäre Fisk&Skaldjur:

Färsk fisk och skaldjur från alla världens hörn. Ät här eller ta med. Bjäre Fisk&Skaldjur ligger nere i mysiga, pittoreska Magnarps Hamn med bedårande utsikt över Skälderviken och Kullaberg och med Kattegattleden som närmsta granne. Kom in till oss och njut av den lugna och familjära atmosfären.

Bjäre Fisk&Skaldjur bjuder på en lunch.
Välkomna önskar Bosse och Jenny.

Smakcykling i Vejbystrand 25 maj 2019.JPG
 

Smakcykling i Vejbystrand 25 maj

Cykling: Turen är c:a 10 kilometer lång. Start sker kl: 10.00 och avslutas kl: 15.00.

Pris: 845 kronor per person

Biljetter: info@vejbystrandsvandrarhem.se eller telefon: 0431-453050. Länk till evenemanget: https://www.facebook.com/vejbystrandsvandrarhem/. Maximalt antal deltagare är 30 personer. Välkomna!