Hjärtligt välkomna att följa med på en guidad cykeltur på cykelleden Kattegattleden när våren är som vackrast. Turen är c:a 30 km lång och vi cyklar i ett lugnt tempo så att alla ska kunna följa med. Vi har beräknat att turen tar c:a 5 – 6 timmar inklusive stopp och förtäring.


Våra stopp:

1: Höganäs bryggeri

Grundat 2013 ligger vägg i vägg med saluhallen där man byggt ett modernt bryggeri. Deras grundtanke är att brygga öl med passion. Här stannar vi till för en liten visning.

2: Krapperups Kaffestuga

Krapperups café och slottsbod ligger vid Krapperups slott, det nuvarande herrgården förutom flyglarna uppfördes vid mitten av 1500-talet och ligger omgivet av en vacker park med rhododendronbuskar, fiskdamm och en vacker rosenträdgård. Här stannar vi till för en kopp kaffe med kaka.

3: Arilds vingård

Vingården är belägen på en gård som är från 1700-talet och ägs av Anette och Jonas Ivarsson. Gården är ett familjeföretag där det idag produceras vin av god kvalitet. På gården finns en restaurang och ett hotell.  Familjen anordnar olika event bl.a. skördefester samt tar emot för bröllop  ooh andra evenemang. Druvorna som odlas är i första hand solaris som passar vårt klimat väl. Här får vi smaka en charktallrik eller vegetarisk plus ett glas vin eller alkoholfritt.

4: Flickorna Lundgren

Sedan 1938 har det serverats kaffe och kakor i den lilla stugan, Flickorna Lundgren på skäret. Historien om de sju systrarna som startade kaffestugan är vida känd, idag har den andra generationen tagit över av Mats Fejne med sin fru Ann-Lie. Här kommer vi att njuta av den vackra utsikten och bli serverade kaffe i nyputsade kopparkittlar och smaka på deras goda vaniljhjärtan.

5: Fabriken

Fabriken är den nya korvbaren i Höganäs som inte bara serverar korv utan även olika maträtter som kocken Kjell Persson komponerar tillsammans med Maria Engström som är rawfoodexpert. Den invigdes i januari i år. Fabriken är "ett hål i väggen" och är byggd vägg i vägg till  Per i Vikens charkfabrik och ägs av Claes Persson tillsammans med sönerna Anton och Felix. Här ska vi få smaka något gott innan vi cyklar tillbak till Höganäs.

Karta.JPG
 

Plats: Vi startar vid Noréns cykelaffär på Storgatan 61 i Höganäs.

Cykling: Turen är c:a 30 km lång och vi cyklar i ett lugnt tempo så att alla ska kunna följa med. Vi har beräknat att turen tar c:a 5 – 6 timmar inklusive stopp och förtäring.

Pris: 600 kr per person, inklusive förtäring. Meddela oss även om Du vill ha vegetarisk tallrik.

Biljetter: Anmälan till Eva eller Anna senast en dag före utfärd. Eva Sperling 0707-17 55 50, guide.eva@mail.com eller Anna Zapparata Dahlberg 0704-96 82 46, annazapparata.guide@hotmail.com. Maximalt antal deltagare 20 stycken. Välkomna!