Upplev den fantastiska försommarblomningen på Sofiero och njut av lunch på slottscaféet. Cykla utmed ett glittrande hav och genom det vackra skånska landskapet, utmed stränder och fiskelägen och titta i i en vacker privatträdgård. Ta en god fika i Höganäs och avsluta turen med en vinprovning av skånska viner på Arilds Vingård.

Vår tur startar på Helsingborg C dit du antingen kommer med egen cykel eller utrustas med våra hyrcyklar och där vår guide möter upp. Turen börjar längs Öresund till Sofiero Slott & Slottsträdgård. I slutet av maj blommar här kaskader av rododendron och mängder av lökväxter pryder blomsterabatterna. Vi njuter i parken innan vi intar en tidig lunch på Sofieros slotts glasveranda.


Våra stopp:

Smakstopp 1

Här är man berömda för sitt förstklassiga kök och vi bjuds på slottets varmrökta lax med blomkål, sockerärtor, bladspenat, syrlig rödlök samt sikromssås och dillkokt potatis. Sallad, bröd, vatten och kaffe ingår.

Smakstopp 2

Cykelturen går vidare från Sofiero förbi mysiga byarna Domsten och Viken med många privata vackra trädgårdar. Vi passar på att stanna till på Paul Jönska Gården med sin vackra allmogeträdgård innan vi cyklar till Café Bistro i Höganäs, ett stenkast från havet och Kattegattleden.

Smakstopp 3

Den sista sträckan går från Höganäs, förbi Krapperup Slott & Trädgård och mot Kullaberg och mysiga Arilds Vingård.

Trots det svenska kalla klimatet har Annette & Jonas Ivarsson producerat flera prisbelönta viner på sin 1700-tals gård i den fina fiskebyn Arild. Vi blir guidade i vingården och får ta del av produktionen samt prova tre av gårdens viner. Här finns också möjlighet att äta middag.

Karta - Green guide.png
 

Cykling: Total cykelsträcka; 30 km, Start 9.00 och slut ca 19.00

Biljetter: Pris: 695 kr

I priset ingår: Entré till Sofiero Slott & Slottsträdgård, 1 slottslunch, 1 vinprovning på Arilds Vingård med avsmakning av tre viner samt visning av vingården.

Hyrcykel: 24-växlad eller elcykel från 150 kr. Eftermiddagsfika med glass, blåbärsmuffins och kaffe eller saft från 65 kr, transport Arild-Helsingborg för hyrcykel från 100 kr. Det finns också möjlighet att åka buss med egen cykel från Arild till Helsingborg efter besöket på vingården.

Bokning: För mer info och bokning, www.thegreenguide.se