Häng med på en annorlunda cykeltur i lugnt och skönt tempo med trevliga stopp för provsmakningar och lunch utmed vägen. På självaste Mors dag är det en möjlighet umgås under en hel dag och göra något speciellt tillsammans. Den förbestämda cykelturen startar och slutar centralt i Halmstad.

Däremellan går turen utmed Nissan, straxt innanför kustbandet ut mot Tylösand och senare genom grönskande fält. Under turen stannar ni vid förbestämda stopp där ni bjuds på kulinariska smakprov från några av Halmstads alla lokala mat- och dryckesproducenter. I mitten av rundan blir ni serverade en ordentlig lunch.


Våra stopp:

1. I am Coffee – Ett väldoftande hantverk

På I am Coffee, det lilla kafferosteriet med det stora kaffet, som ligger på Slottsmöllan centralt i Halmstad, startar dagens cykelrunda. Här bjuds ni på kaffe av absolut högsta kvalité, gjort på kaffebönor från rosteriets egna kaffeodling i Guinea. Ni kommer också få en mindre rundvandring på rosteriet och en presentation av företagets historia. Därefter är det dags att kliva på cyklarna och påbörja dagens cykelupplevelse.

2. Krantz brödbod

Det första stoppet blir på det lilla hantverksbageriet i Söndrum som bakar bröd med kärlek. Krantz Brödbod drivs av David och Linda samt personal. Fokus ligger på bröd, bullar och kakor och allt tillverkas från grunden. I allt de tillverkar strävar de efter att använda lokala råvaror. Här får ni smaka på deras goda surdegsbröd och något annat gott.

3. Tylebäck Hotell & Konferens

Nu rullar ni vidare på cykelvägen som går genom vacker natur och förbi några av Halmstads fina golfbanor. Straxt efter avfartsvägen till Tylösand kommer ni fram till nästa stopp, Tylebäck Hotell & Konferens. Den anrika kursgården har under de senaste åren kompletterats med trevliga hotellrum och moderna konferenslokaler. Allt vackert inbäddat i strandskog och bara några hundra meter ovanför Tylösands vackra sandstrand. Här bjuds ni på ett smakprov från Tylebäcks förmiddagsfika, ni kommer att få prova en riktigt god och energirik smoothie samt en laxbagel. Det finns också tid att ta en titt på omgivningen och anläggningens alla faciliteter, till Tylebäcks mysiga relax med bastu, jacuzzi och ett modernt gym.

4. Vilshärads Gårdsbutik

Nästa stopp blir i Vilshärad, i gårdsbutiken utmed vägen till Gullbrandstorp, som lockar så många nöjda kunder under en stor del av året. I Vilshärads Gårdsbutik hittar man egenodlade grönsaker, potatis, hemmagjord saft och marmelad och inte minst egenodlad sparris. Just nyskördad sparris kommer ni att få smaka på vid erat stopp här. Kanske kan ni byta till er något bra odlingstips från Clas också?

5. Heagårds Skafferi

Från Vilshärad finns det två olika alternativ att cykla på din väg till nästa stopp, Heagårds Skafferi. Antingen väljer du vägen mellan hästhagarna och med den vidunderliga utsikten över Tylösand och Ringenäs, eller också så rullar du raka vägen via cykelvägen som går precis förbi Heagård.

I denna magiska miljö finns en mötesplats för livsnjutare. Den stora byggnaden med anor från 1600-talet rymmer restaurang, galleri, bageri, café, delikatessavdelning och klädbutik. På Heagårds Skafferi bjuds ni på ett lite längre stopp i form av lunch. Här får ni också möjlighet att träffa den nya ägaren, Sylvia Stener.

6. Strandlida Bryggeri

I funktionella bryggerilokaler i Flygstaden ligger Halmstads mest trivsamma mikrobryggeri, som en gång startade i en källarlokal i Strandlida, mellan Ringenäs och Onsjö. Ölet är lokalt och hantverksmässigt producerat och brygeriet har flera olika typer av öl i sitt sortiment, bland annat ALE och IPA. Här kommer ni få provsmaka Strandlidas goda lättöl.

7. Skånskan

Ända sedan starten 1930 har Halmstadborna mötts av dofterna av nybakat från det lilla bageriet mitt i city. Hembakat som det var förr, de bästa råvarorna, service, glädje och mys är nyckelorden för Skånskan.

Ett brinnande intresse för choklad gjorde att ägarna på senare år startade Chokladverkstan som en del av Skånskan. Där tillverkas förstås all choklad för hand, tryfflar, praliner och egna chokladkakor. Här kommer ni bjudas på lite fina smakprov på detta.

8. A little Party – Champagnebaren

Från Skånskan är det inte många meter till A Little Party, troligtvis en av Sveriges bästa champagnebarer. I denna härliga miljö blir det sista stoppet. Här bjuds ni på ett glas bubbel med eller utan alkohol och här kan ni sitta kvar en stund och sträcka på benen, och känna er nöjda efter en heldag i vackra Halmstad med omnejd.

Smaka på Halmstad.JPG
 

Tid: Det finns sex starttider att välja på från kl. 9.00–11.00. Tidsåtgången beräknas till ca 6 timmar.

Pris: 495 kronor/person (inklusive serviceavgift)

Cykling: Rundan följer delar av Kattegattleden med avstick på vägar med mindre trafik. På några ställen finns det möjlighet att välja cykelväg, en lite längre väg i extra vacker omgivning, och en lite kortare väg direkt till nästa stopp. Detaljerad karta fås på plats.

Saknas det cyklar finns det att hyra, allt ifrån 7-växlad citybike till elcykel, touringcykel eller mountainbike. Dessa bokas i förväg på info@rentabike.se och mer info om cyklarna hittar ni på www.rentabikehalmstad.se

Biljetter: Här kan du boka dina biljetter på Ticketmaster!